2013. október 9., szerda

Designkritika ||7 - From the hell

Drága Olvasók!
Meghoztam az újabb designkritikát, azaz ismét megüresedett egy hely. Hamarosan kiteszünk egy bejegyzést a rendelésekre készített képeinkből, és a novellakritikákkal is haladni fogunk. Köszönjük a 115 feliratkozót, még mindig nem hiszem el, hogy ennyien érdeklődtök a blog iránt!

From the hell

Fejléc:
Az ötlet, hogy árnyékoltad a fejlécet, alapjában véve tetszik! Magán a fejlécen nem tudom kivenni a fő képet, a fókuszpontot. Zavaró, hogy a fekete-fehér effekt miatt a bal oldalon szinte elvakít a fehérség, míg a jobb oldalon a lány fejében egy vonat (?) van. A középső képet jobban kiemelhetted volna, így, hogy kivehetetlen képek vannak rajta, nem fest túl jól. Az átlósan elhelyezett köröcskéket is jó ötletnek tartom, a kivitelezéssel csak egy bajom van: elütnek a fejléctől. Vagy az egész fejléc legyen színes, vagy az egész legyen fekete-fehér, mert így kissé zavarodott hatást kelt. Valamint a köröcskéknek nem tennék árnyékolást, hogy olvadjon egybe a fejléccel. A szövegből nem derül ki a blog címe, ami nem feltétlenül rossz. Emeld ki jobban az idézetet, hogy olvashatóbb legyen.

Színvilág: 
A fejlécben ugyebár a fekete és a fehér dominál, én ehhez igazítanám a blogot. A háttér nem igazán mutat szép összképet. A rózsaszín is kissé erőltetett, de passzol a fejlécen kiemelt két szóhoz, meg a bal oldalon lévő lány hajához, azonban ezzel a háttérrel zavaró. A kurzurkövető csillámot fehérre állítanám. A chat szerintem fekete-fehér színekben jobban mutatna, természetesn átlátszóan, mint most.

Elrendezés:
Szerintem minden rendben van, ha dolgozol a színeken, tökéletes lesz. Csupán egy tipp: mivel a 'Karakterek' oldalon csak a szereplők képeit raktad ki adatok nélkül, azokat áthelyezheted a modulsávba. A Blogarchívumnak meg nem látom értelmét a 'Részek' oldal mellett.

Egyéb:
A szereplők képeit állítsd egyforma méretűre vagy rendelj újakat, mert így nem épp a legszebb hatást keltik. A kis panda aranyos a blog oldalán, de értelmét nem igazán látom. Plusz pont, amiért a részek szövegét sorkizártra állítottad, sokkal szebb így!

xoxo Valerie Bridgewood

1 megjegyzés: